5 kraamcadeau tips (ook in de coronacrisis)

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 16:45

Je vriend, vriendin of een familielid is in verwachting en je bent druk op zoek naar een geschikt cadeau om de kersverse ouders te verrassen. Het is een moeilijke tijd en het is niet altijd mogelijk om langs te gaan bij de ouders en het baby'tje in je handen nemen zit er waarschijnlijk ook niet in, jammer voor jou en de nieuwe ouders natuurlijk. Hoe kun je de ouders tóch verrassen om er alsnog een liefdevol en feestelijke gebeurtenis van te maken?

Het is best lastig om een goed cadeau te vinden, er is namelijk zo veel keuze! 76% van de ouders heeft wel eens een kraamcadeau ontvangen waar ze niet op zitten te wachten. Daarom worden hier 5 tips gegeven bij het kiezen van een kraamcadeau! Hier staan ze op een rijtje:

Tip 1: een persoonlijk cadeau met naam

De meeste kraamcadeaus belanden achter in de kast of ergens op zolder, dit is natuurlijk iets wat niet met jouw kraamcadeau mag gebeuren. Daarom de eerste tip, kies een product waar de baby wat aan heeft.

Je bent natuurlijk erg blij met de geboorte van hun baby en dat wil je laten zien. Met een persoonlijk cadeau laat je de ouders smelten. Als ze de naam van hun kindje zien staan kunnen ze niet anders dan verliefd worden op het cadeau. Gelukkig zijn er een hoop opties om een cadeau persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke trui met de naam van de baby! Een veel gemaakte 'fout' is het geven van te kleine kleding, kijk hier dus wel voor uit en kies de juiste maat.

Als je geen maat durft te kiezen kun je altijd een veilige keuze maken door een persoonlijk lakentje te geven. Dit lakentje kan tegenwoordig niet meer ontbreken in de babykamer. Je kunt door buiten de naam erop te laten drukken ook een plaatje van bijvoorbeeld een tractor kiezen om het nóg persoonlijker te maken!

Tip 2: een cadeaubon

Om er zeker van te zijn dat je een geslaagd cadeau geeft kun je de kersverse ouders natuurlijk het cadeau zelf laten kiezen. Door een cadeaubon te geven voor een babywinkel. Het voordeel is dat ze de bon later kunnen gebruiken om spullen te halen als de baby een grotere maat heeft, er worden ten slotte al veel kleine maatjes cadeau gedaan.

Tip 3: een cadeaupakket

In de tijd waarin social distance een hoofdrol speelt is het niet altijd mogelijk een bezoek te brengen aan het pasgeboren baby'tje en de kersverse ouders. Daarom hebben enkele webshops de optie om het direct op te laten sturen en is dit meestal kosteloos. Zo heb je complete cadeaupakketten in verschillende prijsklassen die speciaal gemaakt zijn als kraamcadeau. Zo'n cadeaupakket is ook ideaal om samen cadeau te geven.

Tip 4: een heerlijke maaltijd

Breng een maaltijd. Ja, je leest het goed. Dit is niet het meest voorkomende kraamcadeau maar wel een kraamcadeau waar de nieuwe ouders op zitten te wachten. Als kersverse ouders heb je het enorm druk en is het laatste waar je zin in hebt koken. Breng daarom zelfgemaakte lasagne en bezorg het met social distance zodat het veilig bij ze aankomt. Mocht je weer langskomen kun je er natuurlijk ook voor kiezen om voor te stellen in hun eigen keuken iets lekkers klaar te maken en misschien mag je zelf dan ook aanschuiven ;)

Tip 5: een grappig rompertje

Humor kan niet ontbreken bij de geboorte van een baby'tje. Zo heb je talloze rompertjes met een grappige tekst waarmee je de kersverse ouders hard kan laten lachen. Mocht je zelf nou een creatieve tekst weten is er ook altijd de optie om een rompertje te voorzien van eigen tekst of eigen logo/ontwerp. Dit is vooral leuk om te geven in combinatie met iets anders, bijvoorbeeld een mutsje of in een lakentje.

Dit waren de tips, ik hoop dat je er wat aan hebt! Heb je zelf nog tips of leuke producten die je graag wilt aanbevelen laat dan een reactie achter!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.